kinobs@kinobs.com
+34 93 203 84 27
logo kinobs

Kinobs proposa la Fira de Teatre de Titelles

Al llarg dels dies 1, 2 i 3 de maig, Lleida gaudirà d’un ampli ventall d’espectacles que inclourà des de propostes tradicionals fins les més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, amb un total de 68 actuacions que es realitzaran en 26 espais.

L’1 de maig a les 22h, l’espectacle inaugural The Table, de la companyia britànica Blind Summit Theatre, donarà el tret de sortida a aquests tres dies del millor teatre de titelles, amb una producció que es representarà per primer cop a Catalunya.

De les 23 companyies participants, 9 són catalanes, 7 provinents de diverses autonomies espanyoles i 7 estrangeres.

Una Fira amb diverses estrenes

Estrenes de tota mena. Estrenes absolutes com l’espectacle Mrs. Brownie, de la companyia catalana Teatre Nu, i pel que fa les companyies de les terres de Lleida Efimer, Tombs Creatius Cia. d’arts de carrer i el Centre de Titelles de Lleida, arriben amb els muntatges Lo Carrofil, El viatge i En Patufet, respectivament. Algunes de les companyies estrangeres realitzaran per primer cop els seus espectacles a l’Estat espanyol, com és el cas dels francesos Collectif aïe aïe aïe, amb Ma biche et mon lapin, els canadencs Théâtre Qui Va Là amb La Fugue, Magali Chouinard amb La Femme blanche o la peruana Ines Pasic amb Desde el Azul. D’altra banda, espectacles com El cuento del viejo lobo, dels txecs Teatro Konmo, La extraordinaria historia de la vaca Margarita, dels andalusos Títeres Caracartón i Dans l’atelier de la companyia belga Tof Théâtre seran estrena a Catalunya.

Espectacles per als més menuts i per a nadons

La Fira de Titelles ha programat un espectacle especialment dirigit als nadons d’entre 6 mesos i 2 anys, anomenat Chíos. Poesía sensorial para bebés de Teatro da Semente.

A més, i com és habitual, la Fira comptarà amb propostes adreçades als infants d’entre 3 i 8 anys, com Giuseppe y Peppina de la companyia El Retablo o TXO titelles que ens presenta la història de CoTó, l’únic conill que no té les orelles dretes. També Periferia Teatro presentarà el seu espectacle Vuela Pluma que s’estrenarà a Catalunya en el marc de la 26a Fira de Titelles.

Espectacles per al públic familiar

Els espectacles familiars tenen, com sempre, un lloc destacat en aquesta 26a Fira. És el cas d’Astokillo Circus, la proposta de la companyia Panta Rhei Producciones, que ens farà reflexionar sobre l’egoisme i la cobdícia. La Maquiné amb La casa flotant, ens introduiran en una adaptació moderna del conegut mite de l’arca de Noé. Els lleidatans Companyia de Comediants La Baldufa ens acosta la història de Pinocchio, que podrem veure a la Sala 2 del Teatre de l’Escorxador. Teatre al detall ens oferiran L’Endrapasomnis, una onírica història que tracta sobre la por i el poder terapèutic que les històries i els contes poden tenir sobre aquesta. El Museu de Lleida obrirà les portes a Farrés Brothers i cia perquè ens facin gaudir amb el seu espectacle Tripula.

PROGRAMACIÓ Font: sortirambnens.com Més info: firatitelles.com

Kinobs